29 Ağustos 2014 Cuma

yabancı dizi önerileri : 16. True Blood

16. True Blood (gerçek kan) : Dizide ABD'nin güneyinde, Louisiana eyaletinde bulunan Bon Temps isimli küçük (kurgusal) bir kasabada vampirler ve insanların birlikte yaşamaya başlaması, aralarındaki etkileşim konu edilmektedir. Dizinin baş kahramanları Sookie Stackhouse (Anna Paquin) isimli telepatik (insanların düşüncelerini okuyabilen) bir garson kız ile aşık olduğu Bill Compton (Stephen Moyer) isimli bir vampirdir.
      ANA KARAKTERLER : 
  • Sookie Stackhouse (Anna Paquin), küçük bir kasaba lokantasında çalışan telepatik (düşünce okuyabilen) bir garson kız.
  • Bill Compton (Stephen Moyer), Sookie'nin aşık olduğu bir vampir.
  • Eric Northman (Alexander Skarsgård), bin küsür yaşındaki vampir bir Viking. Kitaba göre Sookie'nin aşık olacağı isimdir. - Karakter ikinci sezondan itibaren ana karakterlerden biri olmuştur.
  • Sam Merlotte (Sam Trammell), Sookie'nin çalıştığı lokantanın sahibi. Şekil değiştirme özelliği vardır. Genllikle köpek olarak dolaşır ve Sookie'ye ilgisi vardır. Tara ile kısa süreli birlikteliği olmuştur.
  • Jason Stackhouse (Ryan Kwanten), Sookie'nin erkek kardeşi. V bağımlısı olmuş sonrasında Fellowship of The Sun'a üye olmuştur.
  • Tara Thornton (Rutina Wesley), Sookie'nin en yakın arkadaşı (yayımlanmamış pilot bölümde Brook Kerr tarafından oynanmıştır).
yorumum : canım sıkıldığında izlediğim ve sonra müptelası olduğum bi dizidir.daha sonralardan kitaptan uyarlama olduğunu öğrenince hemen kitaplarınıda okumaya başladım.
Şuanda e2 kanalı tekrar bölümlerini göstermektedir.
Vampirler , kurtadamlar , şekil değiştirenler , panteradamlar vs. kısacası herşey bu dizide var.sürükleyiciliği ve aksiyonuda artısı.
şuanda 7. ve son sezonunu kısa bi zaman önce bitirdi ve final yaptı.daha son 2 bölümü izleyememiş olsamda final bölümündeki tepkiler biraz bu diziye yakışmadı yönündeydi.
Vampir dizilerinin en iyilerindendir ve tereddüt etmeden başlayabilirsiniz.
NOT : aile ile birlikte izlenmesini tavsiye etmem içinde erotik sahneler mevcut :)) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder