20 Nisan 2014 Pazar

yabancı dizi önerileri :3. Grey's Anatomy

3. Grey's Anatomy : emmy ve altın küre ödüllü hastane konulu ABD yapımı tv dizisidir.ilk sezonlarda 5 intörnün hayatını ve asistanlığa geçiş dönemini anlatan dizi sezon ilerledikçe bünyesine yeni doktorlar katarak diziyi renklendirmiştir.

Şuanda 10. sezonunun sonlarına doğru giden dizimiz bu 10 sezonluk yolculukta hep aynı kişilere bağlı kalmamış sürekli bir değişiklik geçirmiştir bence bu değişiklik olumlu yönde olmuştur.yeni gelen her karakterin çoğunu şahsen sevmişimdir.

Türkiye de bu dizinin uyarlaması olan doktorları hemen hemen hepiniz seyretmişsinizdir veya kanalda rastlamışsınızdır.rastlamamak mümkün değil çünkü  bazı kanallar yazın tüm günlerini tekrarları yayınlıyarak geçiriyor :) ama şu kadarını söyliyim ki doktorlara bin basacak bi dizi.

duygusal biriyseniz ağlatan ağlatırken de güldüren nadir dizilerdendir.şuanda 6. sezonunu izlediğim ve 5. sezonunun en iyi  ve en duygusal sezonu olduğunu düşünmekteyim.tereddüt edipte başlamayanlar varsa hemen başlamalarını öneririm.   Şimdi biraz ilk sezondaki karakterleri tanıyalım :
                                               
DR. MEREDİTH GREY (ellen pompeo) :
 Dizinin başkahramanı Meredith, aynı zamanda diziye de ismini veren karakter. Annesi Dr. Ellis Grey de Seattle Grace Hastanesi’nde ünlü ve çok başarılı bir cerrah olan Meredith, annesinin bir dönem karşı çıkmış olmasına rağmen tıp fakültesini bitirerek, Seattle Grace’de doktorluk stajına başlar. Ne istediğinden zaman zaman emin olamayan, kendi içinde dalgalanmalar yaşayan Meredith’in, kendi içine dönük bir karakteri vardır. Hasta-doktor ilişkilerinde genelde sıcakkanlı ve yardımsever olmaya çalışırken, özel hayatında bağlanma korkusu, annesinin ve babasının geçmişte yaşadıklarından kurtulamama gibi problemleri vardır. Cerrahiye doğuştan yetenekli olan Meredith, aradığı doğru kişiyi bulabilecek midir?(doktorlardaki ela)


DR. CRİSTİNA YANG (sandra oh) :

Meredith’in ilk günden en yakın arkadaşı olan Cristina, tıbba ve özellikle cerrahi dalına tutkuyla bağlı genç bir stajyer. Hedefe odaklanan, çalışkan, mücadeleci, tuttuğunu koparan bir karaktere sahip olan Cristina Yang, Seattle Grace’in en hırslı stajyer doktoru. Okul yıllarından itibaren kendine kardiyolojiyi uzmanlık alanı olarak seçen Cristina’nın özel hayatını da, başarılı ve ünlü kardiyoloji cerrahları yönlendiriyor.(doktorlarda zenan)








DR. ISOBEL STEVENS (Katherine Heigl) :

Stajyer doktorlar arasında güzelliği ile dikkat çeken Isobel Stevens, nam-ı diğer Izzie, zor şartlar altında büyümüş, tıp fakültesine gitmek için öğrenciyken mankenlik ve fotomodellik yapmış. Diğer doktorlardan farklı olarak hastalarla çoğu zaman empati kuran ve duygusal bağlar geliştiren Izzie, bu duygusal yönüyle başını derde sokmaktan geri kalmayacaktır. Stajyer doktorlardan önce Alex ile yakınlaşan Izzie, George’un da en iyi dostu ve sırdaşı olacaktır…(doktorlarda kader ve zeynep)







DR. ALEX KAREV (justin chambers) :

Genelde içine kapanık bir kişilik sergileyen Alex, doktorlar arasında biraz züppe ve kendini beğenmiş bir karakter olarak öne çıkıyor. İlerleyen bölümlerde ailevi nedenlerden dolayı tıp fakültesine giderek, doktorluğu ve cerrahiyi seçtiğini anlasak da Alex, oldukça çapkın, kadınlarla eğlenmeyi seven ve ciddi ilişkilerden kaçan bir yapıya sahip. Mesleğine duygularını karıştırmamayı tercih etse de bunu her zaman başardığını söylemek mümkün değil.
(doktorlarda burak)







DR. GEORGE O'MALLEY (t.r. kinight) :

Utangaç, sevimli, sempatik. Yeni stajyer doktorların en safı George O'Malley, yardımsever ve iyi bir doktor olmak için oldukça hevesli. Ama stajyerliğinin ilk zamanlarında yaşadığı terslikler, acemi tavırları ile birleşince George’un morali bozuluyor. Meredith’e duyduğu ilgi, içten içe beslenen büyük bir aşka dönüşünce George, umutsuz ve bir sersem aşık oluveriyor. (doktorlarda hasan)









DR. MİRANDA BAİLEY (chandra wilson) :

Seattle Grace Hastanesi’nin en yetenekli ve en çalışkan genel cerrahlarından biri olan Doktor Miranda Bailey, stajyerlerin arasındaki lakabıyla Nazi, doktorluğa gönülden bağlı, yaptığı işe mümkün mertebe duygularını karıştırmayan bir karakter. Stajyerlere sert davranarak onlara uğraştıkları işin çocuk oyuncağı olmadığını, bir insanın hayatını ellerinde tuttukları gerçeğini göstermek istiyor. Disiplin Doktor Bailey için cerrahi bölümünün olmazsa olmazı. Stajyerlerin kaytarmasına, sululuklarına tahammülü yok ama Bailey ne derse desin, onların daha iyi birer doktor olması için çabalıyor. Sert görünümünün altında o da yumuşak kalpli bir anne… (doktorlarda fikret)




DR. PRESTON BURKE (Isaiah Washington) :

Meslektaşları arasında kardiyolojinin cerrahide bir numaralı ismi olan Doktor Preston Burke, karizmatik, ne istediğini bilen, olgun bir karakterdir. Kardiyoloji cerrahisindeki deneyimi ile bu alanın aranan doktorlarından biri olan Burke’un özel hayatı ise mesleği kadar hareketli değildir. Kardiyoloji alanında uzmanlaşmak isteyen stajyer Cristina’dan hoşlanan Burke, hırslı stajyerinin kalbini kazanabilecek midir?
(doktorlarda suat)






DR. RİCHARD WEBBER (James Pickens Jr.) :

Seattle Grace’de Cerrahi Bölümü’nün başkanı olan Doktor Richard Webber, tıpkı Miranda Bailey gibi hem hastanenin hem de bölümün demirbaşı. Stajyerlerin korktuğu, uzmanların çekindiği “şef”e cerrahideki herkes sevgiyle karışık büyük bir saygı besliyor. Doktor Webber’in ameliyatlara girmesi stajyerler için çok önemli, çünkü sırf seyrederek bile ondan öğrenecekleri çok şey var. Hastalara ve hasta yakınlarına ayrı bir güven duygusu aşılayan Webber’in özel hayatı ise hastların hayatlarını kurtardığı ameliyatları kadar başarılı değil. Her gün cerrahinin ayrı bir problemiyle karşı karşıya kalan Doktor Webber hem işleri hem de özel hayatını düzene sokabilecek mi? (doktorlarda haldun)



DR. DEREK SHEPHERD (Patrick Dempsey) :

Nöroloji uzmanı olmak, beyin cerrahı olmak kolay iş değil. Hele ki Doktor Shepherd kadar yakışıklı ve çekiciyseniz bütün gözlerin sizin üzerinizde olması çok doğal. Beyin ameliyatları milimetrik hataları bile affetmeyen, oldukça riskli operasyonlar ve bu yüzden de Doktor Shepherd’ın üzerindeki stres oldukça fazla. “İmkansız!” denen ama başarılı çıktığı her ameliyat onun ününe ün katıyor. Kadınlarla olan ilişkilerinde gelgitler yaşayan karizmatik doktorumuz,un aşk hayatı genç stajyer Meredith Grey’in Seattle Grace Hastanesine gelmesiyle renklenecek
(doktorlarda levent)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder