21 Nisan 2014 Pazartesi

yabancı dizi önerileri :4. Once Upon a Time


4. Once Upon a Time : Cindrella'dan Pinokyo'ya, Pamuk Prenses'e birçok masal kahramanını iç içe geçmiş hikayesiyle barındıran fantastik bir dizi, Once Upon A Time.
28 yaşındaki Emma Swan terkedildiğinde bebekti. Laneti kırması için dünyaya gönderilen Emma'nın bu sihirli dünyadan haberi olmasa da, 10 yaşındaki oğlu Henry her şeyi biliyor. Geri kalan tek şey ise Emma'yı ikna etmek..

herkesin bildiği masallardaki güzeller güzeli pamuk prenses , beyaz atıyla gelerek onu kurtaran beyaz atlı prens ve gözünü intikam bürümüş olan kötü kalpli kraliçe.dizimiz kötü kraliçenin prens ile pamuk prensesin düğününe gelerek intikam almak amacıyla onları yeni bi lanetin içine sürükleyeceğini söylemesiyle başlıyor.bir kurtuluş yolu aramaya başlayan kahramanlar pamuk prenses ile prensin bir kızı olucağını ve onları kurtarıcaklarını öğreniyorlar.lanetten etkilenmemesi için kızları doğduğunda emmayı gizli bi geçit ile dünyaya gönderiyorlar.tam o sırada kötü kalpli kraliçe gelip dediğini yaparak orada yaşayanları lanetleyip dünyadaki storybrooke adındaki bi yere gönderiyor.hiçbişeyden haberi olmayan masal kahramanları emmanın 28 yaşına basıp storybrooke a gelmesiyle storybrookedaki duran zaman tekrar akmaya başlıyor.şöyleki masal kahramanlarının hiçbişeyden haberleri yok , yeni isimleri , yeni hayatları ve bir düzenleri var.
acaba emma neler olduğunu anlayıp onları lanetten kurtarabilicek midir ?


yorumum : konusunu okuyarak çok çocukca bi dizi yorumuna kapılıp izlemekten sakın vazgeçmeyin , çok kaliteli bi dizi hem konusuyla hem oyuncularıyla hemde senaristin diziye kattığı soyağacıyla :) ilk sezonda 24 bölümde masal kahramanlarını tek tek nasıl klasikleştiğini görücez.şuanda ben 3. sezondayım ve şunu söyliyimki kötü kalpli kraliçe dizideki en sevdiğim karakter oldu ilk sezonda sevmesemde aslında kötününde kötü olarak doğmadığını zamanla şartların onu kötü yaptığını öğretiyor bize.bi zamanlar sadece pamuk prensesi öldürmeye odaklanmış herkese zarar veren ve kimsenin sevmediği kötü kalpli kraliçe bile şuanda iyi birisine dönüştü ve güçlerini sevdiği birisini korumak için kullanıyor :) bu dizi aslında küçükken bize anlatılan masalların gerçeğinin öyle olmadığını gösteriyor.neyse fazla konuştum galiba bence bu diziye bi şans verin derim :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder