3 Ekim 2014 Cuma

yabancı dizi önerileri : 19. SUPERNATURAL


19. SUPERNATURAL : Dizi Dean Winchester ve Sam Winchester kardeşlerin babalarının kayıp olmasından sonra tekrar bir araya gelip Sam'in bıraktığı avcılığa geri dönmesiyle başlar. İki kardeş hayatlarını babaları ile beraber, annelerinin küçükken bir varlığın yakarak öldürmesi sonucu insanları bu gibi varlıklardan korumaya adamışlardır. Fakat avcılık ile uğraşmak istemeyen ve normal bir yaşam sürmek isteyen Sam babası ile tartışarak evi terketmiştir. Yıllarca abisi ve babasından ayrı yaşayan Sam, üniversitede eğitim görmüş, Jessica isminde bir kız ile evlenme aşamasına gelmiştir. Üniversiteden mezun oldukları gece uzun zamandır görmediği abisi Dean, babasının birkaç haftadır kayıp olduğunu ve yardımına ihtiyacı olduğunu söyler. Sam babasını bulmak için son bir kez abisinin yardımına gider. Babasını arayışları netice vermeyince Dean ona yeniden avcılığa dönmesi için teşvik eder fakat Sam kabul etmez. Aynı gece Sam eve dönünce, nişanlısı Jessica'nın annesi gibi tav
ana yapıştığını görür. Müdahale etmesine fırsat kalmadan Jessica'nın alevler içinde kalarak ölmesine tanık olur. Bunun üzerine Sam, hem insanları bu gibi yaratıklardan kurtarmak için hem de annesini ve nişanlısını öldüren yaratığı bulup yok etmek için yeniden avcılık yapmaya başlar.
Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiçbir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceraları izleyicileri ekrana bağlar.
DEAN WINCHESTER : Karakter dizide olgun oluşu, esprileri, özellikle kardeşine olan düşkünlüğü, yemek yemeyi sevişi, kadınlara karşı olan ilgisi ve Metal müziğe karşı olan sevgisi ile tanınır. Aynı zamanda çok iyi bir avcı olan Dean Winchester, genellikle kullandığı Colt 1911 marka silah ve pompalı tüfeğiyle dikkat çeker. İsmi büyükannesi Deanne'dan gelir. Ayrıca Dean ve Sam Winchester kardeşler dizi boyunca 1967 model siyah bir Chevrolet Impala'yla yolculuk etmektedirler.İmpalasına bebeğim diye seslenmektedir ve çok düşkündür. Dean ailesine Sam'den biraz daha çok değer vermektedir. O çok küçukken annesi bir iblisin yüzünden tavanda yanarak ölmüştür.
SAM WINCHESTER : 
2 Mayıs 1983'te John Winchester ve Mary Winchester'ın oğlu olarak Lawrence/Kansas'ta doğmuştur. Boğa burcudur. Ailenin ikinci çocuğudur, kardeşi Dean'den 4 yaş küçüktür. Annesi 6 aylıkken bir iblis tarafından öldürülmüştür. Dizinin ilk bölümünde Sam Stanford'da hukuk okuyan bir öğrencidir. Ağabeyi Dean'in babasının kaybolduğunu söylemesi üzerine ağabeyi ile beraber babasını aramaya çıkar. Bu yolculuk sırasında yarı şeytan olduğunu öğrenir. 6 aylıkken Azazel (Sarı Gözlü Şeytan) kendi kanından içirerek bazı psişik güçlere sahip olmasını sağlamıştır.

yorumum : efsane dizilerden bi tanesinidir , supernatural.bu diziyle o kadar çok anım olmuşturki anlatamam.eskiden okula gitmeden önce hergün 2  3 bölüm izlerdim , okadar bağlamıştıki beni kendine sonraki bölümü izlemeden okula gitmiyodum :)) sam ve deanin konuşmaları, ilişkileri sonra 4. sezonda katılan castiel karakteri gibi birçok neden bu diziyi sevmeme neden olmuştur.
şuanda dizimiz 10. sezonuyla ekranlara gelmeye hazırlanıyor.
gerçekten tavsiye edebiliceğim dört dörtlük bi dizidir.hemen izlemeye başlayın derim tabi hala izlemediyseniz :)))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder